125 g groftrevne kartofler
250 g hakket kalkunkød
1 æg
50 g hakket løg
1 fed finthakket hvidløg
blade fra en kvist timian eller ½ tsk tørret
½ tsk salt
¼ tsk peber
3 tsk olie, fx. oliven
200 g kryddertomater i halve
1 lille fed hvidløg
½ kg kartofler
Salat:
250 g gulerødder
1 spsk citronsaft
½ tsk olivenolie
½ spsk sukker
1 lille fed knust hvidløg
1 knsp. kanel
1 knsp. cayennepeber
Tænd ovnen på 200°C.
Vrid de revne kartofler for væde.
Rør kalkunkødet med æg, kartofler, løg, hvidløg, timian, salt og peber. Lad farsen trække lidt.
Sæt tomaterne på bagepapir, pensl med 1 tsk olie og drys dem med timian, hvidløg, lidt salt og peber.
Sæt dem i ovnen 15 min.
Form 6 frikadeller af farsen og tryk dem let flade.
Steg dem gyldne i 2 tsk olie ved jævn varme, ca. 5 min. på hver side.
Server frikadellerne og de halve bagte tomater med kartofler og gulerodssalat med kanel.
Gulerodssalat med kanel:
Skær gulerødderne i lange tynde strimler.
Det gøres nemmest med en kartoffelskræller med vippeskær.
Pisk citronsaft, olivenolie, sukker og hvidløg og smag til med kanel og cayenne.
Stil salaten i køleskabet i mindst en time.