300 g hakket kalkunkød
1 æg
6 spsk havregryn
2-3 spsk vand
salt og peber
sesamfrø til panering
200 g frosne eller friske ærter
2 ½ dl fløde 13%
½ tsk sukker
1 tsk karry
25 g smør
½ bdt koriander
400 g nye kartofler
Kalkunkødet blandes med salt, peber, havregryn, æg og vand og stilles koldt 15 min.
Imens tilberedes saucen.
I den smeltede smør brændes karryen let af.
Sukker, fløde, koriander og ærter tilsættes og koges let op.
Blendes i food-processor til fin konsistens.
Sigtes og hældes tilbage i gryden.
Gives et opkog og smages til med salt og peber.
Kalkunfarsen formes til 4 bøffer og vendes i sesamfrø.
Steges ved svag varme, gyldne. Steg dem ca. 8-10 min på hver side.
Server med ærtesauce og kartofler.