Madtærte:
600 gram kalvekød og svinekød, hakket
1 stort finthakkede løg
2 fed presset hvidløg
3 spsk grovhakket basilikum og persille
salt og peber
saften af en citron
8-10 store kartofler
Græsk agurkesalat:
2 dl cremefraiche eller yoghurt
friskrevne fed hvidløg efter smag
lidt fløde
1 agurk
havsalt og hvid peber fra kværn
Farsen krydres og lægges i en stor tærteform og bages ved 200ºC i 25
minutter.
Tages ud af ovnen og saften fra en citron presses ud over farsen, som
stilles i ovnen igen yderligere 15 minutter.
Et par timer før, (evt. om morgenen) tilberedelsen af tzatzikien sættes
creme fraichen til afdrypning i et kaffefilter. røres godt med hvidløg,
lidt fløde, peber og salt.
Agurken skæres i fine skiver eller rives groft og blandes med dressingen.
De store kartofler skæres i både, krydres med salt og peber og steger
sammen med farsen i ovnen en 40 min.