1 pakke frossen butterdej
Fyld:
500 g hakket oksekød
200 g bacon
1 hakket løg
1-2 presset hvidløg
2 tsk tørret timian
2 tsk tørret basilikum
2 tsk tørret oregano
2 spsk olie
1 tsk kokke salt
150 g ost til gratering
2 æg
1 dl fløde
½ dl rasp
salt og peber
Skær baconen i mindre stykker og steg den næsten sprød og kom dem i en skål.
Svits det hakkede løg og hvidløg i olien, tilsæt kødetog svits det.
Tilsæt krydderierne og bacon. Lad det køle lidt af.
Æg, fløde, rasp, salt og peber piskes sammen.
Rul butterdejen ud skær 8 strimler til fletlåg ( kan undlades ).
Beklæd et tærtefad med butterdej og forbag den i 10 min ved 200ºC.
Bland kødfyldet og æggemassen og fyld den i tærten, læg osten ovenpå og til sidst fletlåget. bages i 30 min. ved 200ºC.
Tips: serveres varm med en god salat feks. den grønne og hvidløgsflûte.