Logo

Jysk grønlangkål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 grønkålsstok
0.7 liter piskefløde
1 ½ liter mælk, måske mere
1 spsk sukker
1 tsk salt
1 tsk sort peber
1 muskatblomme
Maizena
 
Pil bladene af grønkålen, vær kritisk.
Stil dem i blød i en spand koldt vand med en håndfuld salt i en times tid.
Det er nødvendigt for at få stædigt snavs og smådyr ud.
Skyl saltvandet af og kom bladene i en gryde med spilkogende vand.
De fylder godt, men de falder hurtigt sammen.
Lad dem koge 1 min. efter at vandet er kommet i kog igen.
Hæld dem i et dørslag og lad dem dryppe godt af.
Tryk bladene tørre i flere hold viskestykker.
Hak grønkålen ret groft, stilkene kan tages med eller ej, som man lyster,
evt. hakkes de finere end resten.
Det gøres nemmest ved at lægge fire blade i en bunke, rul dem sammen og skær dem i tynde skiver.
Kom bladene i en gryde med mælk, fløde, salt, peber og muskatblommen.
Lad det simre i en halv times tid til grønkålen er godt mør.
Hvis det er en stor grønkål, kan det være nødvendigt med mere mælk.
Jævn med 3- 4 spsk Maizena, rørt ud i lidt kold mælk, lad det koge i 5
min. under omrøring. Smag til med sukker, og evt. mere af de andre
krydderier.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.307 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her