1 grønkålsstok
0.7 liter piskefløde
1 ½ liter mælk, måske mere
1 spsk sukker
1 tsk salt
1 tsk sort peber
1 muskatblomme
Maizena
Pil bladene af grønkålen, vær kritisk.
Stil dem i blød i en spand koldt vand med en håndfuld salt i en times tid.
Det er nødvendigt for at få stædigt snavs og smådyr ud.
Skyl saltvandet af og kom bladene i en gryde med spilkogende vand.
De fylder godt, men de falder hurtigt sammen.
Lad dem koge 1 min. efter at vandet er kommet i kog igen.
Hæld dem i et dørslag og lad dem dryppe godt af.
Tryk bladene tørre i flere hold viskestykker.
Hak grønkålen ret groft, stilkene kan tages med eller ej, som man lyster,
evt. hakkes de finere end resten.
Det gøres nemmest ved at lægge fire blade i en bunke, rul dem sammen og skær dem i tynde skiver.
Kom bladene i en gryde med mælk, fløde, salt, peber og muskatblommen.
Lad det simre i en halv times tid til grønkålen er godt mør.
Hvis det er en stor grønkål, kan det være nødvendigt med mere mælk.
Jævn med 3- 4 spsk Maizena, rørt ud i lidt kold mælk, lad det koge i 5
min. under omrøring. Smag til med sukker, og evt. mere af de andre
krydderier.