50 g smør/margarine
60 g farin
¾ dl sirup
½ dl kærnemælk
250 g hvedemel
1 tsk kakao
1 tsk kanel
½ tsk allehånde
¼ tsk natron
Desuden:
Æggehvideglasur
Krymmel
Rør smørret blødt, tilsæt sukker og sirup, og kom mælken i.
Drys melet i samt krydderier og natron.
Ælt dejen godt igennem og rul den ud i ½ cm. tykkelse.
Stik kagerne ud medformen eller skær figurer ud efter skabeloner.
Læg kagerne på bagepapir eller på smurte plader og bag dem ca. 15
minutter ved 170ºC.
Lad kagerne afkøle på en bagerist.
Stik et hul med en kødpind eller renvasket skruetrækker øverst i alle
kagerne mens de endnu er varme.
Denne dej er meget børnevenlig, nem at håndtere og rulle ud.
Brug den fx. til juletræsfigurer.
Når kagerne er helt kolde, kan de pyntes med hvid glasur eller kulørt
gele.
Træk et smalt rødt silkebånd gennem hullet og hæng dem på juletræet
eller i vinduet, når de er tørre.