250 g rosiner
3 spsk rom
60 g pomeransskal
60 g sukat
50 g gær
1 ¼ dl mælk
100 g sukker
salt
500 g hvedemel
1 spsk vaniljesukker
200 g smør/margarine
Desuden:
100 g smør/margarine
80 g flormelis
Skold rosinerne og lad dem trække natten over i rom.
Hak pomeransskal og sukat fint.
Opløs gæren i lun mælk.
Tilsæt sukker, salt, hvedemel, smør og de smuttede, hakkede mandler.
Ælt dejen til den er smidig.
Vend rosiner, pomeransskal og sukat i lidt hvedemel og ælt det i dejen.
Lad den hæve et lunt sted til dobbelt størrelse.
Ælt atter dejen igennem og rul den ovalt ud 30 cm. lang
Fold dejen tre gange sammen til et brød og sæt det på en smurt plade.
Lad brødet efterhæve 30 minutter.
Smelt smørret og smør halvdelen over brødet med en pensel.
Sæt julestollen i en varm ovn ved 200ºC og bag den 1 time.
Tag brødet ud og smør det med resten af smørret.
Afkøl brødet og drys flormelis over.
Pak brødet i alufolie og gem det væk i mindst 2 uger inden det spises.