4 personer
600 g jordbær (friske eller frosne)
saften af 2 appelsiner
150 g sukker
1 dl vand
20 g mandler
Vand og sukker koges til en lage, der afkøles.
Jordbærrene blendes eller moses med en gaffel.
Husk at tage 4 fra til pynt, med stilken på.
Pres 2 appelsiner og hæld saften op til bærrene.
Stil massen i fryseren og rør jævnligt i blandingen, så den ikke danner krystaller (anvend en is maskine hvis du har det).
Det tager 2-3 timer, før sorbet'en er stiv.
Smut mandlerne og skær dem i flager, og rist dem på en varm tør pande.
Tag isen ud af fryseren ca. 30 min. før den skal anrettes.
Skrab isen til kugler med en varm ske og server dem i høje glas med et frisk jordbær og mandelsplinter drysset over.
Bemærk: Du kan anvende forskellige bær og frugter til denne sorbet: solbær, hindbær, rabarber, m.fl.
Sukkermængden skal evt. ændres, hvis bærrene er sure.
Næringsindhold i 4 portioner
kj 4085, kcal 973, fibre 16 g, fedt 13 g, kolesterol 0 mg.