Logo

Jordbærsorbet - glutenfri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Udover den er meget forfriskende, så er det meget let at lave en sorbet. En sorbet er bare afkølet vand med sukker, som har fået krop af piskede æggehvider og smag af frugt coulis eller purée. 

 
500 g skyllede og rensede jordbær
50 g melis
1,5 dl vand
2 stiftpiskede æggehvider
 
Pres de rensede jordbær gennem en fin si ned i en skål for at lave en puree.
Kom sukker og vand i en kasserolle og lad det koge i 5 minutter for at lave en lage. Lad lagen køle helt af og hæld så lagen i pureen og bland det godt sammen.
Hæld blandingen i en plasticboks og sæt den i fryseren, indtil den er halvfrossen.
Tag sorbet-blandingen ud af fryseren og pisk den, indtil den er blød.
Vend æggehviderne i og sæt blandingen tilbage i fryseren igen i 1-2 timer, indtil den er hård.
 
9059 kcal; 2,5-1,5 g protein; 0 g fedt; 21-14 g kulhydrat; 1,5-1 g fibre; 38-25 mg natrium; 21-14 mg kalcium

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 937 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her