Sommerdesserten kan laves med hele bær, siet eller med halvt af hver, efter hvad man foretrækker. Hvis der tilsættes rabarber, far grøden mere smag.
Til 4 personer
½ kg jordbær
1 bdt rabarberstilke,
ca. 300 g rabarberstilke
ca. 4 dl vand
1 stang vanilje
ca. 150 g sukker eller efter smag
frugtgrødsjævner
Skær rabarberstilkene i små stykker og kom dem i en gryde med vand.
Lad det koge 10 minutter, si blandingen.
Hæld saften tilbage i gryden med jordbær og sukker samt den flækkede vaniljestang. Lad det hele koge kort, eller til sukkeret er helt opløst.
Udrør frugtgrødjævner med lidt koldt saft og kom det i den koghede jordbærblanding på en gang, mens der røres.
Hæld grøden i serveringsskålen og drys med lidt sukker, så grøden ikke trækker skind.
Serveres med kold fløde (eller mælk) på.
Stikkelsbærgrød: Tilberedes på samme måde, men rabarber og jordbær erstattes af ½ kg grønne stikkelsbær. De kogte stikkelsbær kan evt. pureres gennem en sigte, før grøden jævnes.