(C) ca. 6 personer
45 g Olivenolie
30 g Løg
15 g Hvedemel
10 g hvidløg
5 g hakket Persille
1 smuk Karpe med Mælke, Fisken bør veje ½ kg
Fiskesuppe tilberedt som vist under østerssuppe
Salt og Peber
Fisken skrabes fri for Skæl, tømmes og renses.
De finthakkede Løg koges gyldne i Olien, hvorefter den finthakkede Hvidløg og Melet kommes i. Det hele får Lov til at tage Farve.
Dette koges sammen med Fisken i en Kasserolle, som er tilstrækkelig stor til, at den kan komme hel derned. Der kommes så meget Fiskesuppe ned til Dyret, at tre Fjerdedele er dækket. Smag Suppen til med Salt og Peber. Lad dette koge i omtrent en halv Time.
Læg Karpen på et Fad, kog Grydens Indhold noget ind, si det, og hæld det over Karpen. Det hele overdrysses med Persille og får Lov til at blive koldt.