Chokoladen i denne opskrift går fint i spænd med en delikat hindbær sauce.
Is:
3 æggehvider
125 g melis
2,5 dl piskefløde
100 g revet, mørk chokolade
1 teskefuld glutenfri vaniljeekstrakt
Hindbær sauce (6 portioner):
250 g hindbær, friske eller frosne
Melis efter behag
2 spiseskefulde Creme de Cassis likør (efter behag)
Pisk æggehviderne stive i en skål.
Pisk halvdelen af sukkeret i lidt ad gangen, indtil blandingen er stiv og blank.
Pisk piskefløden til skum i en anden skål og tilsæt resten af sukkeret lidt efter lidt, den revne chokolade og vaniljeekstrakten.
Vend æggehviderne i flødeskummet og chokoladen.
Hæld blandingen i en platicboks og sæt den i fryseren.
Imens kan du blende hindbærrene og bagefter si dem.
(Hvis du ikke har en blender, så pres hindbærrene gennem en si).
Tilsæt lidt sukker og Creme de Cassis, hvis du ønsker det.
Vend isen ud på et fad og server den med en god portion hindbær sauce.
375 kcal; 3,5 g protein; 25 g fed t, heraf 15 g mættet; 35 g kulhydrat; 1 g fibre; 49 mg natrium; 39 mg kalcium