Ingefærsyltede gulerødder er lette at lave, da fremgangsmåden næsten er identisk med opskriften på en almindelig agurkesalat.
Ingefærsyltede gulerødder kan anvendes i salater eller som tilbehør til et utal af retter, mest oplagt til stegte hske- og kødretter som erstatning for de meget benyttede asier og rødbeder eller i stedet for en agurkesalat. 4 personer.
2 dl eddike
2 dl sukker
2 cm ingefær
8 gulerødder
salt
evt. kørvel til pynt
Eddike, sukker og skrællet ingefær i tynde skiver kommes i en gryde og koger op, til sukkeret er smeltet.
Gulerødderne skrælles og skæres i lange tynde skiver med en aspargesskræller - en kartoffelskræller kan også til nød benyttes.
Kom gulerødderne i den varme lage, smag til med salt, og lad dem trække, til de er kolde.
Herefter kan de serveres med det samme eller opbevares nogle dage i køleskabet.
Pynt evt. retten med lidt kørvel eller en anden krydderurt.
Tips: For at kunne skære gulerødderne i lange tynde skiver er det næsten nødvendigt at have en asparges skræller. Den ligner til forveksling en almindelig kartoffelskræller og koster mindre end 20 kr.
Ud over at være uundværlig til at skrælle hvide asparges, er den ofte at foretrække i stedet fot en almindelig kartoffelskræller.
Næringsberegning pr. person.
Fedt: 0,4 g 6e%
Protein: 1,0 g 6e%
Kulhydrat: 13,6 g 88e%
Kostfiber: 2,9 g
Energiindhold: 264 kJ