Logo

Indisk lammekølle i stegeso

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 kg lammekølle
1 tsk stødt ingefær
5 fed hvidløg
1 knsp.stødt kardemomme
1 stk 3 cm lang kanelstang
8 nelliker
1 tsk kommen
1 tsk gurkemeje
½ tsk cayennepeber
4 tsk salt
4 tsk citronsaft
2 ½ dl mandler
1 ¼ dl rosiner
2 ½ dl yoghurt naturel
½ dl honning
½ tsk safrantråde
vand

Læg stegesoen (Römertopf) i vand 1 time før brug. Knus hvidløg, kanel, nellike og kommen fint eller findel det sammen med citronsaften på en blender. Bland det med de øvrige krydderier.

Stik nogle små huller i køllen og kom krydderblandingen i dem. Resten af blandingen stryges over køllen.

Findel mandler og rosiner på en blender sammen med yoghurt. Smør køllen med denne pasta og pensl den til sidst med honning. Kom safrantrådene i en lille skål og overhæld dem med kogende vand. Læg køllen i stegesoen og hæld efter 10 minutter safran og iblødsætningsvandet samt yderligere lidt vand over køllen.

Steg den under låg i ca. 2 timer ved 250ºC.

Serveres med løse ris.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.052 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her