10 sildefileter
Rapsolie til stegning
Løg
Citron
Salt og peber
1 bdt persille
Dej:
250 g hvedemel
½ æg
2 dl øl
1 dl vand
½ dl olie
Salt sukker
2 stiftpiskede æggehvider
De nyfangede sil fileteres og marineres i ca. 1 time i citronsaft og hakkede løg, krydret med salt og peber.
Til dejen blandes hvedemel, æg, øl, vand, olie, salt og sukker.
Dette trækker i min. 1 time.
Lige inden stegningen vendes de stiftpiskede æggehvider i dejen.
Olien opvarmes til ca. 180ºC (syder som en tændstik).
Sildene gnides fri for løg og dyppes i dejen og lægges derefter direkte i den varme olie. Sildene steger indtil de er lysebrune, ca. 3-4 min.
Drypper af på fedtsugende papir.
Persillen skylles grundigt og stænglerne nippes fra.
Sørg for at få vandet af persillen inden stegningen.
Når sildene er stegt kommes persillen i den varme olie (pas på det sprøjter meget, da persillen indeholder meget vand som fordamper hurtigt).
Persillen tages op med hulske efter 15-20 sekunders stegning, lægges på fedtsugende papir.