Arbejdstid: 30 min. Koge- og bagetid: ca. 1 time. Ikke fryse-egnet..
(4 personer)
knap 1 kg røget landskinke
1 pakke frossen butterdej
æg til pensling
Champignonsauce:
250 g skivede champignon
2 spsk smør
2 spsk hvedemel
½ liter bouillon
evt. lidt fløde
salt og peber
Tilbehør:
kartofler
kogte bønner
lidt grønt til pynt
Kog skinken i usaltet vand i 40 min.
Lad den svale i kogevandet.
Tag røghinden af og tør skinken godt.
Optø butterdejspladerne.
Rul dem lidt tyndere og læg dem let taglagt på hinanden.
Læg skinken herpå og fold dejen omkring den.
Pensl med sammenpisket æg.
Overskydende dele lægges på i et pænt gittermønster.
Pensl også gitteret med æg.
Sæt skinken i ovnen ved 250ºC i 20 min.
Tilbered imens saucen:
Svits champignonerne i smørret.
Drys melet på og spæd med bouillonen.
Lad det koge ind for god varme.
Kom evt. lidt fløde i.
Smag saucen til med salt og peber.
Server skinken med champignonsauce og kogte bønner.