Fars:
100 g selleri i tern
150 g smuttede mandler
1 æg
1 bdt basilikum
1 dl piskefløde
Laks:
300 g butterdej
700 g lakseside
æggehvide til pensling
Sauce:
1 spsk sennep ( evt. fiskesennep )
2 dl fiskefond
2 dl cremefraiche 38 %
¼ bk. karse
Mandelfars:
Selleritern koges møre i letsaltet vand og dryppes af.
Mandlerne blendes sammen med æg, selleri, basilikum og fløde,
Smages derefter til med salt og peber.
Laks:
Butterdejen rulles ud i en stor firkant. Laksen skæres ud i lange tynde skiver.
Fyldet lægges lagvis : laks - mandelfars - laks; på den ene halvdel af firkanten, og den anden halvdel foldes henover.
Kanterne bukkes omkring fyldet, presses med en gaffel og pensles med æggehviderne, eller evt. mælk.
Laksen bages i en 225ºC forvarmet ovn i ca. 20 - 25 min.
Sauce:
Sennep og fiskefond ( evt. fiskebouillon ) koges sammen, og blendes med cremefraiche. Der smages til med salt og peber, og karsen vendes i.
Anretning:
Den indbagte laks skæres i pæne stykker, og serveres med saucen samt årstidens grønsager og kartofler.