4 personer
500 g kogt hakket hvidkål
500 g magert hakket oksekød
2 tsk salt
4 tomater i tern
50 g fint skåret bladselleri
50 g røde eller grønne peberfrugter i tern
1-2 fed hvidløg
2 tsk pasta krydderi
2 spsk sirup
Evt. Bacon i tern og/eller revet ost
Oksekød og salt æltes godt igennem. Farsen fordeles i et ovnfast fad på ca. 25 cm i diameter. Dem optøede kål fordeles ud over farsen. Tomat, bladselleri, peber, hvidløg, pastakrydderi og sirup blandes godt og fordeles over hvidkålen. Bacon og/eller ost fordeles til sidst. Bages i forvarmet ovn ved 200º c i ca. 40 min.
Serveringsforslag:
Hovedret: Hvidkålspizza med agurk og røde peberfrugter samt grøn salat eller kogte bønner samt gulerodsboller.
Frokost/forret: Hvidkålspizza med agurk og røde peberfrugter samt en skive lyst brød.
Vegetarret: I stedet for en bund af oksekød kan der anvendes en almindelig pizzabund.