4 personer
500 g kogt hakket hvidkål
4 svinekoteletter/kalkunachnitzler
2 spsk smør
1 dl cremefraiche dressing
1 dl mælk
Ost i skiver
Salt og peber
Evt. Muskat
Margarine/madolie
Brun koteletterne på en pande i lidt margarine/madolie, drys med lidt salt og peber. Bland den optøede hvidkål med cremefraiche dressing. Smør et ovnfast fad med margarine/madolie og fordel hvidkålen, drys med lidt salt og evt. Muskat. Læg koteletterne over hvidkålen og dæk dem med osteskiver. Bages i ovn ved 225 c i ca. 25 min. Til osten er smeltet eller lysebrun.
I stedet for hvidkål kan groft hakket grønkål anvendes.
Serveringsforslag:
Hovedret: Hvidkålskoteletter pyntet med broccoli, serveres med ovnstegte kartoffelbåde penslet med madolie tilsat paprika samt broccolisalat.
Frokost/forret: Hvidkålskoteletter pyntet med broccoli, dertil serveres ristet toastbrød.
Vegetarret: I stedet for koteletter lægges halve gulerødder. Tilbehør se ovenfor.