¾-1 kg lammebryst eller -bov
50 g smør
1 ½ l bouillon eller vand
2 løg
1 porre
2 gulerødder
½ hvidkålshoved
1 krydderurtebuket (Porretop, laurbærblad, timian eller persille)
salt
peber
Skær kødet fra benene og skær det i store tern.
Pil løgene og del dem et par gange, skær den istandgjorte porre og gulerødderne i skiver og snit hvidkålen fint.
Brun først benene, dernæst kødstykkerne, på alle sider i fedtstoffet i en gryde.
Hæld vand eller bouillon ved og bring det i kog.
Skum godt, krydr med salt og peber og tilsæt krydderurtebuketten og grønsagerne.
Læg låg på gryden og lad retten koge ved svag varme ca 1 time, til alt er mørt.
Fjern benene og krydderurtebuketten, smag til med salt og peber og servér retten med groft brød til.
Tips: Grøntsagerne kan varieres. Tilsæt fx kartofler, selleri og pastinak eller erstat hvidkålen med spidskål. Hotchpotch kan tilberedes af fx oksetværreb eller svineskank, bland gerne flere slags kød. Oprindeligt var det kål, kartofler og ureelt kød af en hver slags man brugte. Hotchpotch = hot pot, varm gryde.