4 tykke skiver frisk kalveleverca. 2 ½ cm hver (ialt 750 g)
salt
peber
friske salvieblade
2 tsk honning
1 tsk balsamico-eddike
½ fl. god rødvin
2 store modne avocados
80 g smør
Bed slagteren om 4 pæne skiver kalvelever - tykke - fx. som en bøf. De krydres med peber og lægges i en
marinade af 4 salvieblade , honning, balsamico-eddike og rødvin. Sættes køligt et par timer.
Leveren dryppes af og duppes i lidt køkkenrulle.
Brunes i 15 g smør i en tilpas pande. Krydres med lidt salt og peber og steges videre på lav varme i ca. 7 - 8 min. til de er svagt rosa inden i (tryk let på en skive med en finger - kødet skal føles "fjedrende", og der kommer saftperler på overfladen).
Mens leveren steger, deles avocadoerne på langs, og stenene fjernes. Med et melon-kuglejern laves så mange avocadokugler som muligt - avocadoerne kan også skæres i tynde skiver uden skal.
Pensles evt. med lidt citronsaft, så de ikke misfarves.
Når leveren er færdigstegt, holden den varm i et fad dækket med alufolie. Marinaden kommes i den endnu varme stegepande og koges ind, til den er tilpas tyk. Til sidst monteres marinaden med 65 g koldt smør - at montere vil sige, at det kolde smør piskes ind i saucen, som herefter ikke må koge.
Leverskiver ne anrettes i et serveringsfad, saucen hældes over gennem en sigte, og det hele pyntes med avocado-kuglerne (-skiver ne) og friske salvieblade .
Serveres med nye kartofler og grøn salat.
Tips: Hårde avocados modnes hurtigt sammen med rå ris. Læg dem natten over ned sammen med risene i beholderen/dåsen, hvor disse normalt opbevares.