3 andebryster a ca 300 g
800 g rensede rodurter og løgvækster, f.ex gulerødder, pasti-nak,
selleri, porre og løg
4 spsk sherryeddike
4 spsk sherry
2 spsk honning
4 fed hvidløg
1 bdt persille
salt og peber
Skær grønsagerne i mindre stykker. Hak persille og hvidløg fint.
Rids andebrysterne på kryds og tværs på fedtsiden.
Pas på ikke at skære i kødet.
Kom brysterne på en meget varm jernpande med fedtsiden nedad.
Steg ca 3-4 minutter på fedtsiden, vend brysterne og steg videre et par minutter på den anden side.
Krydr med salt og peber. Kom andebrysterne i en bradepande.
Hæld fedtet fra panden. Kog panden af med sherrydddike.
Hæld pandeafkoget i bradepanden.
Steg herefter brysterne i ovnen 6-8 minutter ved 225°C.
Tag dem ud, pensl med smeltet honning og slut med at give brysterne et par minutter under grillen til de er gyldne.
Lad brysterne trække 5 minutter før de skæres i skiver og serveres med sherrysky og rodfrugter.
Tør panden af med køkkenrulle. Kom tre spsk af andefedtet i panden og
rist grønsagerne ved jævn varme. Krydr med salt og peber undervejs.
Når grønsagerne er gyldne og sprød-møre røres persille og hvidløg i.