2 æggeblommer
1 tsk dijonsennep
salt og hvid peber
3 dl olie
2 spsk hvidvinseddike eller 1 spsk citronsaft
Sørg for at både skål og ingredienser har stuetemperatur, inden du
begynder.
Kom æggeblommerne i en skål og pisk dem tykke.
Rør sennep, salt og peber i og pisk alt godt sammen.
Tilsæt olien dråbevis under konstant piskning, hver dråbe skal være helt
absorberet inden der tilsættes mere.
Når mayonnaisen begynder at blive tyk og blank, kan olien tilsættes i en
tynd stråle.
Når mayonnaisen er færdig, røres vineddiken eller citronsaft i.
Hvis mayonnaisen bliver meget tyk, inden al olien er tilsat, kan man røre
et par dråber vand i.
Opbevar mayonnaisen i køleskabet.
Tips: Mayonnaisen kan også laves i en blender. Først blendes æg og
krydderier, og derefter tilsættes olien i en jævn stråle, indtil
mayonnaisen er tyk og blank.
Til sidst blendes vineddiken eller citronsaft i.