10-12 mellem store kartofler
2 mellemstore løg
1 stor klat stegemargarine
1 stor dåse tomatpuré
6 pølser (meget gerne med røget smag, evt. frankfurter)
¼ l. piskefløde
Skræl kartoflerne, del dem på langs og skær dem i skiver.
Kog dem sådan lige 5 min længere end du normalt ville have gjort.
Skær løgene i halve løgringe.
Skær pølserne ud i ½ skiver (som kartoflerne).
Kom margarinen i en stor gryde (gerne tykbundet).
Svits løgene (de må ikke tage farve).
Kom pølserne ned til løgene og lader dem varme igennem.
Tomatpuré kommes ned til løg og pølser ... rør godt rundt.
Kartoflerne kommes også i gryden og igen røres godt, men forsigtigt rundt.
Til sidst kommes fløden i.
Smag til med salt og peber efter smag.
Retten bringes til kogepunktet og er derefter klar til at servere.
Fx. med flûtes til.