Logo

Helstegt oksemørbrad med lynstegt broccoli

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg oksemørbrad
25 g smør
1 ½ dl vand
1 tsk groft salt
peber, friskkværnet
½ tsk tørret salvie

Sauce:
3 dl stegesky fra mørbraden
1 dl persille
1 dl karse, Friskklippet
3 dl cremefraiche 38%
peber, friskkværnet
evt. lidt hvedemel

Lynstegt broccoli:
600 g broccoli
25 g smør
1 fed hvidløg, presset
¼ tsk groft salt

Lad smørret gyldne i en stegegryde. Brun oksefileten 2 min. på hver side (4 min. i alt).
Hæld vand og krydderier ved. Steg fileten ved svag varme og under låg ca. 11 min. på hver side (22 min. i alt). Skru evt. op for varmen et øjeblik, når oksefileten vendes.

Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur de sidste 10 min. af stegetiden.
Den skal være ca. 55 ºC. Mørbraden er nu rosastegt.
Tag den op og lad den hvile tildækket i ca. 15 min.

Sauce:
Mål stegeskyen og tilsæt evt. vand. Blend den med persille og karse et kort øjeblik.
Hæld den i en gryde og tilsæt cremefraiche. Bring saucen i kog under stadig omrøring, og smag den til med peber.
Jævn evt. saucen med lidt hvedemel.

Lynstegt broccoli:
Skær broccolien i små buketter og stokke i små skiver. Lad smørret gyldne i en dub pande. Svits broccolien og hvidløg heri i ca. 4 min. Smag til med salt. Broccolien skal være sprød.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.255 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her