2 kg oksemørbrad
olie
150 g smør
hakket persille
3 fed hvidløg
salt
peber
paprika
Herbes de Provence.
tomater
kartofler
olie eller smør (evt. en blanding)
salt
peber
friske timianblade eller en anden krydderurt
En istandgjort oksemørbrad på ca. 2 kg snøres med garn, brunes i olie og sættes til afkøling.
150 g smør blandes med hakket persille
3 fed hvidløg
salt, peber, paprika
Herbes de Provence.
Det påsmøres mørbraden, som steges ca. 20 min. i en 200ºC varm ovn.
Tomater:
Først befries tomaterne for skind, så skæres et låg af og de udhules.
Tilbehør:
Sæson for nye kartofler. De kan tilberedes i god tid.
Vælg ensartede, ca. æggestore kartofler.
Koges så de netop er kogt. Hellere for lidt end for meget.
Afkøles og pilles (ikke noget med vand på!)
De skal nu varmes.
Brug en sauterpande eller en stor, fladbundet gryde.
Lad den snurre stille, enten i olie eller smør (evt. i en blanding).
Krydr med salt og peber. Friske timianblade eller en anden krydderurt er godt og passer godt i smagen.