Grillforbud på grund af tørke på den ene campingplads efter den anden og et stort udbud af fersk fjerkræ fik os til at investere i en støbejernsgryde. Fjerkræ kan varieres i det uendelige. Nu kan vi nyde det, så ofte vi har lyst på ferien.
1 kylling eller unghane a ca. 1500 g
12 kartofler i skiver eller tern .
1 squash i skiver eller tern
4 pillede, hele skalotteløg
8 pillede, hele hvidløgsfed
Det hvide af ½ porre
2 tomater i skiver
2-3 dl hvidvin eller vand
Fedtstof til bruning
Salt, peber
Kviste af frisk timian
Klargør kyllingen og brun den på alle sider i en stegegryde.
Krydr med salt og peber.
Tilsæt hvidløg og timiankviste og lad det stege med et par minutter. Tilsæt væden og lad kyllingen småsimre under låg i 30-40 minutter. Tilsæt grønsagerne og lad det hele simre videre under låg i yderligere 20 minutter, eller til både kylling og grønsager er møre.
Skær kyllingen ud og server straks - direkte fra gryden.
Retten bruger lang stegetid, men optager kun et blus og passer næsten sig selv!