600 g hellefisk (skæres i stykker á 150 gr.)
8 tynde skiver røget laks
3-4 endivie salat
Sauce:
2 dl hvidvin
2 dl fiskefond eller vand
8 grenesafran
1 dl fløde
1 dl cremefraiche 38%
evt. Maizenamel
Tør forsigtigt hellefisken med et viskestykke. Pak dem ind i den røgede laks. Det er ikke nødvendigt at krydre denne ret, da laksen i de fleste tilfælde salter fisken.
Rengør endivie salaten. Skær roden af og pil bladene af ét efter ét.
Damp fisken i hvidvin og fiskefond i en gryde 7-8 minutter under låg. Tag den op og hold den varm.
Damp bladene fra endivie salaten i fonden fra fisken et par minutter og tag den op.
Tilsæt safrangrenene og nedkog fonden til det halve. Udrør herefter den sammenrørte fløde og cremefraiche og varm forsigtigt igennem. Jævn evt. lidt med udrørt Maizenamel, hvis det er nødvendigt. Smag til med salt og hvid peber.
Anret fisken, der nu har trukket, på en stjerne af endivie salat. Hæld den færdige sauce over og pynt med lidt frisk dild eller kørvel.