Logo

Hel citronkylling

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 hel kylling
3 dl hvidvin
½ citron
1 rødløg
4-5 hvidløgs fed
Olivenolie
Timian, salt, peber
 
Sauce:
Væde fra fadet
Mælk
Maizena
½ citron
 
Kylling skylles og skindet fra halsen bøjes, så det dækker for hullet, så
meget som muligt, og fæstnes til kødet med 3-4 kødnåle.
Kyllingen lægges derefter i et ovnfast fad.
Den halve citron skæres 3-4 både.
Rødløg skæres i 4-6 både, alt efter størrelse
Hvidløgsfeddene pilles.
Citron- og løgbåde og hvidløgsfed stoppes ind i kylling, hvor efter
hvidvinen hældes i (Læg evt. ¼ løg under kyllingen, så al hvidvinen
ikke løber ud)
Kyllingen smøres ind i olie og krydres med timian, salt og peber efter
behag.
Kylling sættes i en forvarmet ovn på 150ºC i ca. 1 ½ time.
Sauce:
Hæld væden fra det ovnfaste fad over i en lille gryde/pande.
Mælk tilsættes og koges op (Der bruges efter behag, alt efter hvor
fed/tynd man ønsker saucen)
Ssaucen jævnes med Maizena
Saften fra citron presses ned i saucen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.311 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her