1 hel kylling
3 dl hvidvin
½ citron
1 rødløg
4-5 hvidløgs fed
Olivenolie
Timian, salt, peber
Sauce:
Væde fra fadet
Mælk
Maizena
½ citron
Kylling skylles og skindet fra halsen bøjes, så det dækker for hullet, så
meget som muligt, og fæstnes til kødet med 3-4 kødnåle.
Kyllingen lægges derefter i et ovnfast fad.
Den halve citron skæres 3-4 både.
Rødløg skæres i 4-6 både, alt efter størrelse
Hvidløgsfeddene pilles.
Citron- og løgbåde og hvidløgsfed stoppes ind i kylling, hvor efter
hvidvinen hældes i (Læg evt. ¼ løg under kyllingen, så al hvidvinen
ikke løber ud)
Kyllingen smøres ind i olie og krydres med timian, salt og peber efter
behag.
Kylling sættes i en forvarmet ovn på 150ºC i ca. 1 ½ time.
Sauce:
Hæld væden fra det ovnfaste fad over i en lille gryde/pande.
Mælk tilsættes og koges op (Der bruges efter behag, alt efter hvor
fed/tynd man ønsker saucen)
Ssaucen jævnes med Maizena
Saften fra citron presses ned i saucen.