(6 personer)
6 spsk ekstra jomfruolivenolie,
750 g porre, i tynde skiver,
3 mellemstore løg i små terninger.
1 bundt persille, finthakket,
1 bundt dild, finthakket,
1 dåse flåede tomater,
2 dl vand,
1 kg havtaskefileter,
friskpresset saft af 1 citron,
salt, friskkværnet peber.
Opvarm tre spsk olie i en dyb pande eller i en gryde.
Sauter porre og løg, til de er bløde.
Tilsæt persille, dild, tomater og vand sammen med et drys salt og lad det hele simre i ca. 30 minutter uden låg, indtil al væsken er fordampet.
Smag til med salt og peber.
Damp havtaskefilterne i en gryde i letsaltet vand, der netop dækker, i ca. 8 minutter. Pisk citronsaft med den resterende olie, friskkværnet peber og lidt salt.
Stænk fisken med citron-oliedressingen og hæld den inddampede porresauce over.
Giv ris eller kartofler til.