600 g havtaskefilet u/skind og ben i stykker på 4x4 cm
½ kg friske hjertemuslinger
Kogelage:
4 dl fiskebouillon
1 dl hvidvin
2 finthakkede skalotteløg
Sauce:
2 finthakkede skalotteløg
1 tsk friskhakket ingefær
½ dl vindruekerneolie
3 spsk sojasauce
1 tsk koncentreret tomatpuré
kogelage fra muslinger/fisk
2 tsk finthakket syltet ingefær
2 spsk sukkerlage fra sylt. ingefær
salt og peber
lidt majsstivelse
Tilbehør:
4 forårsløg
4 nye gulerødder
1 mellemstor courgette
løse ris
Skrub muslingerne godt og læg dem i rindende koldt vand i en halv time, så sandet bliver skyldet ud af dem.
Kog ingredienserne til kogelagen op, og kom muslingerne i.
Læg låg på og ryst gryden forsigtigt og kog til alle muslingerne har åbnet sig.
Kassér alle ikke åbne muslinger!
Si muslingevandet gennem et fintmasket klæde.
Tag muslingerne ud af skallerne og stil til side.
Si lagen og kog fiskestykkerne i lagen i 2-3 minutter.
Tag dem op og stil til side og hold dem varme.
Til saucen svitses skalotteløg og frisk ingefær let i olien.
Tilsæt soja, tomatpuré og den siede kogelage.
Kog igennem, tilsæt de øvrige ingredienser, smag til og jævn saucen let. Varm fisk, muslingerne og de let kogte grønsager igennem i saucen og server med løse ris.