Havkat-karbonader:
600 g havkatfileter uden skind
100 g frosne, optøede rejer
1 æg (str. mellem) evt. pasteuriseret
½ dl frisk, klippet purløg
2 spsk friske citronmelisseblade
2 tsk fintrevet limeskal
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
4 spsk hvedemel
50 g smør til stegning
400 g kogte, pillede og kolde kartofler i halve
200 g letkogte, kolde grønne asparges
Tips: I stedet for havkat kan man anvende laks eller lyssej.
Grøn "mayonnaise"
2 dl sødmælk
1 dl friske citronmelisseblade
½ lille, pillet fed hvidløg
1 spsk friskpresset limesaft
¼ tsk cayennepeber
½ tsk groft salt
¼ liter vindruekerneolie
1 agurk (ca. 325 g)
2 tsk groft salt
Havkat-karbonader: Rens og tør fiskefileterne.
Hak fiskekødet fint med en kniv.
Dryp rejerne af og vend dem sammen med fiskekød, æg, purløg, citronmelisse, limeskal, salt og peber.
Form 16 små karbonader og vend dem i hvedemel.
Gyldn smørret i en pande og brun 8 karbonader ca. ½ min. på hver side. Læg dem på en plade med bagepapir.
Fortsæt med resten af karbonaderne. Hæld stegesmørret over og steg karbonaderne midt i ovnen.
Stegetid: ca. 5 min. ved 200°C
Server karbonaderne varme med kartofler, asparges og grøn "mayonnaise".
Genvej:
Havkat-karbonaderne kan tilberedes dagen før. Lunes inden serveringen.
Grøn "mayonnaise":
Kom mælk, citronmelisse, hvidløg, limesaft, cayennepeber og salt i et blenderglas.
Blend ved hurtigste hastighed i ca. 1 min.
Tilsæt derefter, mens blenderen kører, olien i en tynd stråle.
Stil "mayonnaisen" tildækket i køleskabet i mindst 1 time.
Flæk imens agurken og fjern kernerne.
Riv agurken groft, kom den i en skål og drys med salt.
Skyl efter ca. 5 min. agurken i koldt vand.
Pres den fri for væde i en sigte.
Vend agurken i "mayonnaisen" og smag til.
Genvej:
Grøn "mayonnaise" (uden agurk) kan tilberedes dagen før.
Tilsæt agurk inden serveringen.
Grøn "mayonnaise" uden agurk er fryseegnet.