Logo

Havørred, ovndampet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 personer

1 havørred, ca. 1 kg
1 tsk salt
1 porre i tynde skiver
½ citron i tynde skiver
1 dl vand
1 dl hvidvin

purløgssauce:
1 finthakket løg
ca. 1 dl fintklippet purløg
10 g smør
sky fra fisken
½ dl hvidvin
1,5 dl piskefløde
salt, peber

Rens og skrab og tør havørreden. Drys den med salt indeni og udenpå. Smør et ovnfast fad af passende størrelse. Læg porreringene i bunden af fadet. Læg ørreden ovenpå og dæk den med citronskiver. Hæld vand og hvidvin ved.
Dæk fadet med smurt alufolie og stil det i ovnen ved 200ºC i ca. 35 minutter. Fisken er færdig, når rygfinnen nemt kan løsnes.

Hæld fiskeskyen fra og hold ørreden varm, mens saucen laves.
Svits løg og purløg i lidt smør i et par minutter. Hæld fiskesky og hvidvin ved og lad det koge lidt ind. Tilsæt piskefløde og lad saucen koge et par minutter. Smag til med salt og peber. (Hvidvin kan erstattes med vand).

Server med pillekartofler og kogte grønne bønner.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 967 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her