2000 g hare
1 harelever
2 løg
3 spsk smør
3–4 dl rødvin
1 tsk salt
½ tsk hvid peber
3–4 dl piskefløde
3 spsk hvedemel
½-1 tsk sukker
2 tsk soja
Kastaniepure:
1 dåsekastaniepure
2 spsk smør
1 ½ dl piskefløde
1 tsk salt
1 tsk basilikum
8 krustader
Skyl haren og leveren. Del haren så der bliver 6 – 8 lår og rygstykker. Skræl løgene og skær dem i tynde både.
Brun kødstykkerne og leveren over det hele i en stor stegepande. Læg de brunede stykker over i en gryde. Brun løgene og kom også dem i gryden.
Pisk stegeskyen i stegepanden med 1 dl vin og hæld det i gryden. Tilsæt derefter resterne af vinen, salt, peber og fløde. Læg låg på og lad haren småstege over svag varme i ca. 1 ½ time.
Tag kødet op. Rør hvedemel ud i ½ dl vande, hæld det i gryden og lad saucen koge under omrøring i ca. 3 minutter. Tilsæt soja og sukker og smag til.
Si saucen, hæld den tilbage i gryden og tilsæt kødet. Varm det forsigtigt igennem.
Varm kastaniepureen sammen med fedtstof, fløde, salt og basilikum. Pisk kraftigt så pureen bliver jævn. Fordel pureen i varme krustader lige inden serveringen.
Tips: Ryg og lårkødet er de bedste dele på haren