Logo

Hare i Orangesauce med honningristede æbler/rødløg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 hare (flået og gerne ung)
2 appelsiner
2 gl. rødvin
3-4 laurbærblade
2 rødløg
2 æbler
1 kvist timian
Dansk bihonning
1 porre
1 løg
600 g skrællede kartofler
Salt
peber
sukker

Skær benene fra haren , som deles, klip brystbenet så nær ryggen som muligt, ryggen deles i 4 lige store stykker, Alt brunes af i oliven olie , krydres med salt og peber, vand tilsættes så det dækker, samt laurbærbladene. Koges til ryggen er mør, ca. 20- 50 min. alt efter alder, ryggen tages op, de delte lår / ben koges videre til de er møre. Fonden( skyen ) koges ned til 2-3 dl sigtes. Saucen, "3 sp. sukker brunes , tilsæt rødvin samt saften fra appelsinerne og den nedkogte fond, koges ned til det halve , Jævnes evt. m/ Maizena, smages til med salt / peber. Æbler/ rødløg skæres i fileter fra rod til top , ristes af i brunet honning m/ frisk timian.

Porre / Løg / kartoffel, alt skæres i tynde strimler (tændstik størrelse ) sauteres af i olie , krydres med salt / peber, hældes i et smurt tærteform, bages i ovn v/ 180 º i 50 min.

Anretning: de møre harer stykker brunes af i smør, efterkrydres m/ salt. 1 styk ryg / lår pr. person serveres på de honning ristede æble / rødløgs fileter med saucen rundt om, drys ses m/ fint skåret appelsinskal som er let stegt i olie.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 951 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her