1 hare (flået og gerne ung)
2 appelsiner
2 gl. rødvin
3-4 laurbærblade
2 rødløg
2 æbler
1 kvist timian
Dansk bihonning
1 porre
1 løg
600 g skrællede kartofler
Salt
peber
sukker
Skær benene fra haren , som deles, klip brystbenet så nær ryggen som muligt, ryggen deles i 4 lige store stykker, Alt brunes af i oliven olie , krydres med salt og peber, vand tilsættes så det dækker, samt laurbærbladene. Koges til ryggen er mør, ca. 20- 50 min. alt efter alder, ryggen tages op, de delte lår / ben koges videre til de er møre. Fonden( skyen ) koges ned til 2-3 dl sigtes. Saucen, "3 sp. sukker brunes , tilsæt rødvin samt saften fra appelsinerne og den nedkogte fond, koges ned til det halve , Jævnes evt. m/ Maizena, smages til med salt / peber. Æbler/ rødløg skæres i fileter fra rod til top , ristes af i brunet honning m/ frisk timian.
Porre / Løg / kartoffel, alt skæres i tynde strimler (tændstik størrelse ) sauteres af i olie , krydres med salt / peber, hældes i et smurt tærteform, bages i ovn v/ 180 º i 50 min.
Anretning: de møre harer stykker brunes af i smør, efterkrydres m/ salt. 1 styk ryg / lår pr. person serveres på de honning ristede æble / rødløgs fileter med saucen rundt om, drys ses m/ fint skåret appelsinskal som er let stegt i olie.