Fars:
500 g hakket svinekød
1 fed hvidløg
1 æg
1 citron
1 tsk salt
¼ tsk peber
5 spsk friske krydderurter (timian, rosmarin, basilikum, oregano)
1 savoykål
4 gulerødder
1-2 løg
1 pastinak
10 g smør
1 dl hvidvin
2 tsk majsstivelse
2 ½ dl bouillon
muskatnød
Tilbehør:
800 g kogte kartofler
bacon til drys
Skær 8 pæne blade fra kålen, skyl dem og kom dem i kogende letsaltet vand i 3 minutter. Tag dem op og afkøl dem i iskoldt vand.
Dup dem tørre i et rent viskestykke og skær det tykke af stokken væk.
Rør kødet med hakket hvidløg, æg og 1 spsk citronsaft.
Tilsæt salt, peber og finthakkede krydderurter.
Fordel fyldet på kålbladene og rul dem sammen om farsen.
Læg dem med åbningen nedad.
Skær urterne i små tern.
Kom smør i en dyb pande eller gryde og vend urterne heri, uden at de tager farve.
Tag dem op og stil til side. Læg kålrullerne på panden og hæld hvidvin og bouillon ved.
Læg låg på og lad retten simre 15 minutter.
Kom grønsagerne ved og lad retten simre yderligere 7-10 minutter, til kålrullerne føles faste.
Tag kålrullerne op og hold dem varme.
Jævn saucen med majssstivelse udrørt i koldt vand og smag til.
Snit resten af kålen meget tyndt og kom den i rigeligt kogende vand.
Kog ½-1 minut.
Hæld vandet fra og krydr med salt, peber og lidt revet muskatnød.
Skær bacon i tern og rist dem på panden, til de er gyldne og sprøde. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og drys dem over retten.