Skinkesteg:
1 ridset skinkesteg med svær ¾ - 1 kg
2 spsk smeltet smør
1 spsk groft salt
Sværen skal være ridset helt ned til kødet, men ikke i selve kødet.
Pensl med smør langs med alle sværene. Fordel derefter salt langs med/ ned mellem sværene.
Det anbefales, at der til denne opskrift benyttes grill med låg og med
mulighed for indirekte stegning.
Ved indirekte stegning sættes en (folie) drypbakke på midten af den
nederste rist og briketter lægges på begge sider af drypbakken.
Stegen placeres på risten lige over drypbakken.
Grill kødet ved indirekte stegning under låg ca. 1 ¼ time.
Brug stegetermometer.
Mærk efter om sværen er sprød, når centrumtemperaturen er 55ºC.
Hvis den er blød vendes sværen nedad og steges videre til
centrumtemperaturen er 65ºC.
Pas på sværen ikke bliver for mørk.
Lad stegen hvile 20 minutter inden den skæres for.
Vigtigt: Kødet kan nemt blive tørt, hvis centrumtemperaturen overstiger
65ºC.
Grillede kartoffelskiver:
Skær 4 bagekartofler i 1 cm tykke skiver.
Pensl dem med olie og krydr med salt og peber.
Grill kartoflerne i ca. 5 minutter på hver side.
Grillede asparges:
Friske grønne asparges pensles med lidt olie og grilles ca. 3 minutter på
hver side. Krydr med salt og peber.
Tacosauce (mild eller hot efter behag).