1 kogt høne
200 g løse ris
4 dl suppe
Sauce:
75 g smør/margarine
1-2 tsk karry
1 løg
1 surt æble
50 g hvedemel
5-6 dl suppe
evt. salt
Beignetdej:
50 g hvedemel
1 knsp.salt
½ dl mælk
½ sammenpisket æg
olie til kogning
4 ananasringe
Hønen koges som sædvanlig og skæres i passende stykker.
Risene koges løse i suppe 12 min. over svag varme, 12 min. uden varme, men hele tiden dækket af tætsluttende låg.
fed tstof og karry svitses sammen 2 min. Hakket løg og revet æble tilsættes. Melet kommes i, og der spædes med suppen. Saucen koges ind 5 min., sies og hældes varm over hønsekødet, der garneres med ananasringe, indbagt i beignetdej. Ringene afdryppes godt, dyppes i tyk pandekage- eller beignetdej og koges umiddelbart efter i varm olie, til de er lysebrune. De afdryppes på fed tsugende papir og kan koges i forvejen, men varmes da i ovnen, til de er sprøde. Risene serveres til.