Smagen af spidskommen og gulerødder går smukt i spænd i denne ret, som har det fint sammen med lamme- eller svinekød. 4-5 portioner
500 g skyllede og skrællede gulerødder, skåret i tynde strimler
1,25 dl koncentreret bouillon (1 glutenfri bouillonterning eller hjemmelavet bouillon)
1 spiseskefuld olivenolie
50 g spidskommen
Salt og peber efter behag
Læg gulerødderne i en gryde sammen med bouillonen.
Bring dem i kog og lad dem simre under låg i 5 minutter, hvor du rører i blandingen et par gange, indtil de er al dente.
Tag dem af varmen og hæld den væde, der er tilbage, fra.
Tilsæt olivenolie, spids kommen og bland godt sammen.
Smag til med friskkværnet sort peber og måske salt - bouillonen kan være salt nok i sig selv.
72-58 kcal; 1,5-1 g protein; 3-2,5 g fedt, heraf 0,5-0,4 g mættet; 10-8 g kulhydrat; 3-2,5 g fibre; 212-169 mg natrium; 34-28 mg kalcium
Alternativ: Gulerødder med mango chutney
En anden appetitvækkende måde at servere gulerødder på er at koge dem i bouillon som ovenfor, og i stedet for spidskommen og olie at tilsætte 2 spiseskefulde mango chutney. Dette giver en sur-sød smag, som er ideel til svinekød.