1-1 ½ kg svinekam uden svær
2 skalotteløg
2 gulerødder
3 stilke blegselleri
1 dl appelsinsaft
2-3 dl bouillon
1 dl appelsinsaft
1 krydderbuket:
laurbærblad
persille
timian
salt
peber
majsstivelse
evt. piskefløde
Rens urter og krydderurter og skær urterne i mindre stykker.
Varm en tør gryde op ved god varme. Brun fedtsiden først. Brun hurtigt kødet på alle sider. Tag det op. Svits grønsagerne et øjeblik, tag dem op. Læg kødet tilbage.
Tilsæt portvin, bouillon, appelsinsaft, salt, peber og krydderbuket. Dæmp varmen og lad svinekammen koge ved svag varme under låg i 1-11/4 time. Vend den efter halv kogetid og læg urterne tilbage i skyen. Mål kødets centrumtemperatur med et stegetermometer mod slutningen af stegetiden. Er den 65ºC, er stegen færdig. Tag kødet op, pak det i alufolie og lad det hvile ca. 20 minutter, før det skæres i tynde skiver.
Fjern krydderbuketten fra stegeskyen, si grønsagerne fra og lad skyen koge ind uden låg ca. 5 minutter. Jævn skyen let med majsstivelse udrørt i lidt vand. Lad saucen koge igennem, smag evt. til med mere portvin og piskefløde.