Få slagteren til at udbene et stykke afen kalvebov, eller brug tykkam til denne grydesteg - prisen er den samme. Da det er helt reelt kød, behøver man kun at beregne 200-250 g kød pr. person.
Til 4 personer
1 stykke udbenet og rullet kalvebov på ca. 1 kg
salt og peber
2 tsk tørret merian (kan udelades)
3-4 spsk vindruekerne- eller majsolie
3 spsk smør
1 løg delt i kvarter
3-4 snittede blegselleristilke
krydderurtebuket af persille, laurbærblad og timian
2 dl lys bouillon (fx hønsebouillon)
2 dl hvidvin
1-2 dl fløde
jævning
Gnid kalveboven med salt, peber og merian.
Brun den på alle sider i smør og olie i en stegegryde.
Kom grønsager og krydderurtebuket i.
Dæmp varmen og hæld halvdelen af bouillonen og vinen ved.
Lad boven stege ved svag varme under låg i ca. 2 timer - dog alt efter tykkelse, spørg slagteren.
Vend stegen, når halvdelen af stegetiden er gået.
Tag bovstegen op af gryden og lad den trække under folie i et kvarter.
Si væden over i en mindre gryde og hæld resten af bouillonen og vinen i.
Lad det koge igennem.
Tilsæt fløde og jævn til sauce.
Server grønne bønner til.
Stegen skæres i pæne skiver og serveres med sæsonens grønsager.