Arbejdstid: 25 min. Stegetid: ca. 1 ½ time. Kan fryses, men forringes
(4 personer)
1 stykke oksebov med ben (1 ½ kg)
fedtstof til bruning
salt og peber
2 løg delt i kvarte.
3-4 mellemstore gulerødder skåret i skiver eller stave
3-4 porrer skåret i 3-4 cm lange stykker
3-4 blegselleristilke
skåret i 3 cm lange stykker
et par timiankviste
2 laurbærblade
3 dl bouillon, vin eller vand
evt. jævning
Tilbehør:
kartoffelmos
evt. friskkogte grønsager
Brun kød stykket godt på alle sider i fedtstof i en stegegryde.
Krydr med salt og peber.
Læg de delte grønsager ved sammen med timian og laurbærblade.
Hæld bouillonen ved og lad kødet snurre under låg, til det er godt mørt, ca. 1 ½ time. Serveres med urterne, evt. friskkogte grønsager og den evt. jævnede grydesauce.
Kartoffelmos er også godt tilbehør.