Logo

Groft finsk surbrød ♥

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dette brød er syrligt og har en dejlig brødsmag.
 
50 g gær
8 dl lunkent vand
2 l groft rugmel
1 dl hvedemel
1 spsk stødt fennikel eller anis
2 tsk salt
 
Først laver du en surdej, som skal stå 1-3 døgn, afhængigt af hvor surt du ønsker brødet skal være for at få den rigtige aroma.
Smuldr først halvdelen af gæren i en rustfri skål, hæld lunkent vand på og rør det ud.
Rør halvdelen af rugmelet i.
Dæk skålen med plastfilm.
Lad den stå lunt (25ºC) i 1-3 døgn.
Rør derefter resten af gæ­ren og rugmelet i med hvedemel, salt og krydderier.
Ælt dejen godt, lad den hæve i skålen ca. 40 min.
Hæld dejen ud på et melet bord og ælt den.
Del de­jen i 2 dele og form aflange brød og drys groft rugmel over.
Efterhæver ½ time.
Bag ved 200ºC i ca. 45 minutter.
Afkøl brødene under et bageklæde.
Brødet bliver mest saftigt, hvis man ikke skærer i det før efter 1-2 dage.
 
Næringsindhold i 100 g brød - 1 skive = 30 g
kj 1170, kcal 280, fibre 10,1 g, fedt 1,7 g, mættet fedt 0,2 g, flerumættet fedt 0,8 g, P/S 3,7, kolesterol 0 mg.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.249 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her