600 g laks i 4 skiver
Olie eller smør til stegning
Salt
Peber, friskkværnet
100 g smør
4 fed hvidløg
1 citron, saften heraf
Paprikapulver
1 spsk hakket persille
600 g kartofler med skral på i ganske små tern
Smørret røres blødt i en skål, herefter kommes de knuste hvidløg, persille og citronsaften i. Blandes godt sammen til citronsaften er rørt ind i smørret. Smages til med salt, peber og paprika. Stilles i køleskab til servering, gerne i 1 time, så smørret bliver godt kold.
Varm olie eller smør i en tykbundet pande og steg kartoflerne til de er sprøde og møre. Krydres med salt og peber. Tages af panden og holdes varme i ovnen.
Olie eller smør varmes på en tykbundet pande og laksefileterne steges i 3 - 4 minutter på hver side. Krydres med salt og peber. Lad dem trække på panden et par minutter inden servering.
Anrettes på et serveringsfad sammen med de rå stegte kartofler.
Hertil kan serveres en blandet grøn salat.