4 personer
ca. 350 g filet af torsk eller sandart med skind, delt i 4 lige store stykker
Grøntsager efter eget valg eks.:
4 blomkålsbuketter
1 fennikel
1 endivie
1 fed hvidløg
reven skal af en ¼ citron
1 god skefuldt olivenpure (kan købes)
lidt salvieblade
Del blomkålen i buketter, del fennikel fra top til rod i både, del endivien i blade.
Damp grønsagerne i lidt let saltet vand, krydret med et snittet fed hvidløg og salvieblade. Damp under låg, så behøver du kun lidt vand i gryden. De kogte grønsager tages op og væsken ca. 1 ½ dl tilsættes olivenpureen og røres sammen til en olivensauce.
Grøntsagerne holdes varme.
Fisken steges næsten færdig på skindsiden ved sagte varme, så skindet ikke brændes. Vend fileterne om og giv lidt varme. Anret på varme tallerkner og server sammen med grønsagerne og et par gode skefulde olivensauce. Retten krydres med reven citronskal og salviebladene.