(4 personer)
750 gram pighvar filet (ca. 1,5 kg hel pighvar)
4-6 stk krachai (ca. 50 gram) (ingefær lignende - se ordbog)
200 gram kokosnøddemel
1 liter vand
1-2 spsk rød karrypasta (efter smag)
50 gram smør
1 bdt sød basilikum (holy basil)
1 lille Thaigræskar
1. Hæld kokosnøddemelet i varmt vand og lad det stå i ca. 15 minutter. Blend det derefter og sigt det (til ca. ¾ kokosmælk).
2. Steg den røde karry let i en gryde, tilsæt kokosmælk og tynde strimler af krachai.
Saucen koges i ca. 10 minutter.
3. Tag krachaistrimlerne op og blend karry saucen med lidt smør.
Tilsæt salt og evt. vand.
Kom krachaistrimlerne i igen og tilsæt basilikum i hele blade.
4. Griller pighvarfileterne og server smørdampede thaigræskar og ris til, omkranset af den røde karrysauce.