500 g flæskesmåkød i tern
2 æbler
150 g svesker helst med sten
2 dl vand
4 skiver bacon i strimler
et par kviste timian
smør
2 dl kaffefløde eller sødmælk
salt og peber
Sauce:
piskefløde
soya
kartoffelmos:
1 kg kartofler
2 æg
1 spsk smør
2 dl sødmælk
Kødet brunes med timian i smør.
Æblerne skrælles, kernehus fjernes, skæres i mindre stykker og blandes i gryden sammen med svesker, baconstrimler, vand, halvt kaffefløde/mælk, salt og peber.
Skal småkoge under låg en times tid.
Tilsæt fløde, soya og evt. lidt Maizenamel til saucen.
De skrællede kartofler koges, dampes og moses.
Blandes med 2 æggeblommer, 1 spsk smør, kogende mælk, salt og peber.
Kan laves i forvejen.
Inden blandes 2 stiftpiskede æggehvider i mosen og den bages i ovnen ved 200ºC i ca. 15 minutter.