Logo

Grenens gryde med bagt kartoffelmos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g flæskesmåkød i tern
2 æbler
150 g svesker helst med sten
2 dl vand
4 skiver bacon i strimler
et par kviste timian
smør
2 dl kaffefløde eller sødmælk
salt og peber

Sauce:
piskefløde
soya

kartoffelmos:
1 kg kartofler
2 æg
1 spsk smør
2 dl sødmælk

Kødet brunes med timian i smør.
Æblerne skrælles, kernehus fjernes, skæres i mindre stykker og blandes i gryden sammen med svesker, baconstrimler, vand, halvt kaffefløde/mælk, salt og peber.
Skal småkoge under låg en times tid.
Tilsæt fløde, soya og evt. lidt Maizenamel til saucen.
De skrællede kartofler koges, dampes og moses.
Blandes med 2 æggeblommer, 1 spsk smør, kogende mælk, salt og peber.
Kan laves i forvejen.
Inden blandes 2 stiftpiskede æggehvider i mosen og den bages i ovnen ved 200ºC i ca. 15 minutter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.563 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her