Logo

Gravad laks 4

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg laks
½ dl sukker
½ dl salt
1 spsk knuste peberkorn
1 bundt dild
 
Sauce:
½ dl dijonsennep
1 spsk sukker
½ tsk salt
2 spsk hvidvinseddike
1 dl fintklippet dild
 
Frys laksen ved min. - 20°C i 24 timer, så alle mikroorganismer og
parasitter dør.
Skær laksen i 2 benfri fileter, men lad skindet sidde på.
Bland sukker salt og knust peber.
Dilden skylles grundigt, tørres godt og hakkes.
Læg lidt af dilden og krydderurte-blandingen på et fad med kanter.
Læg den ene laksefilet med skindsiden nedad. Drys med
krydderurte-blandingen og dild.
Læg den anden laksefilet over og drys med resten af
krydderurte-blandingen og dild.
Fadet dækkes med folie og stilles i køleskab i 2 døgn, husk at vende dem af og til.
Skæres i tynde skiver på skrå ned mod skindet.
 
Suace:
Bland sennep, sukker, salt og eddike og pisk olien i lidt ad gangen.
Tilsæt dild, salt og peber og server med laksen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 837 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Mobiltelefoner i folkeskolen, skal det forbydes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her