Hanekylling i champagne, Champignonmousse, Karryris
En 1000 grams hanekylling koges mør i vand/champagne (2 liter vand - 0,7 liter champagne).
Hanekyllingen deles og skæres i mindre stykker.
500 gram champignon renses, snittes og brunes med 250 gram usaltet
smør, sort peber efter smag & behag samt en spiseskefuld Fondor (aromapulver uden salt!!) i en stor pande, indtil de er ganske tørre og brunede.
Derpå koges op med 0,5 liter champagne på fuldt blus, og man lader koge ind påny.
Så spædes med 2 liter piskefløde og hele tiden således, at fløden når at koge op og begynder at jævne.
Der blendes/mixes en mousse af en kop champignons og cirka en halv liter af flødesaucen, som sammen med hanestykkerne og resten af saucen opvarmes i en kasserolle til saucen er kogt ind og der kan forfines med yderligere 0,2 liter champagne.
- og der koges 500 gram dybfrosnt ærter.
250 gram ris og den dobbelte mængde væske (der tages af koge fonden fra hanekyllingen) koges med 4 spiseskefulde karry og lid salt.
Hanekyllingen anrettes med ris og ærter.
(Alternativ til Fondor kan være bouillon, men må da tilsættes til sidst, da det oftest indeholder salt hvilket er uhensigtsmæssigt i forbindelse med champignon.)