Aspargeskartofler
500 g gulerødder
1 broccoli
3 porrer
1 l. fløde (13%)
5 æg
150 g østershatte
1 dl meget kraftig kalvebouillon
½ l. piskefløde
evt. kulør
Kartofler koges. Grønsager skrælles og ordnes.
Blendes hver for sig og lægges lagvis i en smurt suffleskål eller i portionsforme. (Broccoli, porre, gulerod).
Fløde 13%, æg og salt/peber piskes sammen og hældes forsigtigt over grønsagerne.
Bages i ovn ved 175° i ca. 1 time for en stor skål og ca. 15-20 min. for portionsglas.
Sauce: Svampene ordnes og skæres i små stykker.
Smør smeltes og svampene vendes heri.
Bouillon tilsættes og koges i ca. 3. min.
Fløden tilsættes sammen med en spsk hakket frisk basilikum.
Smages til med salt og peber. Kulør efter ønske. Jævnes evt.